E-vitamin - a szépség vitaminja

A vitaminok nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára, így rendszeres és természetesen a megfelelő mennyiségű pótlásuk elengedhetetlen az egészség fenntartásához, valamint helyreállításához egyaránt. Megkülönböztetünk zsírban- illetve vízben oldódó vitaminokat. A következőkben a zsírban oldódó vitaminok közé sorolható E-vitamin tulajdonságait ismerhetjük meg. A legtöbben a szépség vitaminjaként fogyasztják, azonban az E-vitamin emellett fontos szerepet játszik a szervezet egészséges működésének megőrzésében is.

E-vitamin a szépségápolásban és az egészségmegőrzésben

Az E-vitamin, más néven tokoferol esetében egy igazán sokoldalú vitaminról beszélhetünk, amelyet megfelelő élelmiszerek, valamint táplálékkiegészítők formájában is bevihetünk a szervezetbe. Jótékony hatással van az egészségre, valamint a szépségre egyaránt.

Fontos szerepet tulajdonítanak neki a hajápolásban és a bőrápolásban is. Magas antioxidáns tulajdonsága elismert, így az E-vitaminnak kiemelt szerepet tulajdonítanak a káros szabad gyökök elleni küzdelemben. Szintén antioxidáns hatásának köszönhető, hogy képes segíteni a sejtek öregedésének lassítását, így rendszeres szedésével tovább maradhatunk fiatalabbak. e-vitamin a szépség megőrzéséért További kedvező hatásai:

  • Fontos szerepet játszik a szem egészségének megőrzésében, valamint az időskori látásromlás megelőzését is képes segíteni.
  • Része a szervezet folyadékháztartásának működésének, továbbá a fehérje-, szénhidrát-, valamint zsíranyagcserében is szerepe van.
  • Növeli az A-vitamin raktározását, felszívódását, de képes csökkenteni e vitamin túladagolásával járó tüneteket, továbbá az A- és az E-vitamin együtt képes védeni a tüdőt is. 
  • Fontos szerepet játszik a sebgyógyulásban, hiszen képes a sebek gyógyulási időtartamát csökkenteni, valamint a durvább hegek képződését is megakadályozza. Hatékonyan alkalmazható égési sérülések kezelésére.
  • Értágító tulajdonsága mellett alvadásgátló hatással is rendelkezik.
  • Pozitív hatással van a vérnyomás hatékony csökkentésére, valamint vizelethajtó tulajdonsággal is bír.
  • Védi a szív egészségét.
  • Az immunrendszer megfelelő működését is képes több ponton is hatékonyan támogatni. 

Látható, hogy a szépségvitaminnak tartott E-vitamin bizony számos egészségügyi hatással is rendelkezik. Rendszeres sporttevékenységet végzők számára az E-vitamin elengedhetetlen, hiszen kedvező hatással van az izmok tevékenységének javítására, valamint képes azok elfáradását is késleltetni.

Az E-vitamin hiányának tünetei

Több jel is mutathatja a szervezet E-vitamin szükségletét. Gyakori tünet lehet a csökkenő figyelem, az izmok feszességének elvesztése, vagy csökkenése, a gyengülő immunrendszer, az emlékezőképesség csökkenése, a nők esetén a termékenység csökkenése. Továbbá sok esetben tapasztalható idegesség és feszültség jelentkezése, ivarrendszeri zavarok, de vérszegénység és izomsorvadás is kialakulhat.

A szervezet megfelelő E-vitamin pótlása ma már többféle E-vitamin termék fogyasztásával is történhet, amelyeket érdemes még a panaszok megjelenése előtt beszerezni.

Mannóz tartalmú étrendkiegészítők
Újdonság

Multi4U D-Mannóz por 82g 80 adag

Multi4U D-Mannóz por 82 g 80 adag

100% természetes összetevőből, a húgyutak egészségének megőrzéséért.

Ár: 4990 Ft
Megnézem

D-Mannose 500 mg kapszula120db (NOW)

D-Mannose 500 mg kapszula 120db (NOW)

D-mannózt tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula a húgyútak egészségéért. A közkedvelt d-mannóz por kapszulás kivitelben.

Ár: 9475 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!